suitify-service

De perfecte werk outfit: casual of gekleed? 4 stijltips

Hoe kleed jij je wanneer je een meeting hebt met klanten of prospecten? Wanneer ga je volledig in kostuum en wanneer kies je voor een meer casual look? Wij geven je 4 stijltips voor de perfecte werk outfit.

Draag waar jij je goed in voelt

Cruciaal: draag kleding waarin jij je goed voelt, want dat heeft een impact op je zelfvertrouwen. En geloof ons: dat zie je ook vanbuiten. Kies voor kledij die aansluit bij wie jij bent.

Kleed je naar je functie

De functie die je uitoefent, kan gepaard gaan met een dresscode of bepaalde verwachtingen. Al zijn die normen doorheen de jaren gelukkig vervaagd.

Om 2 voorbeelden te geven: in de advocatuur zijn kostuums vaak nog een populaire keuze. Hetzelfde geldt voor heel wat CEO’s. De voordelen voor hen zijn dat een maatpak zelfvertrouwen en professionalisme stimuleert en uitstraalt. Wat aansluit bij hun functie.

suitify-hulp

Kleed je naar je klant

Wie zit er tegenover je aan de tafel? Je kledij aanpassen aan je klant of prospect, is een goed idee. Een strak maatpak tegenover een casual outfit kan in bepaalde situaties aanvoelen als een kloof, terwijl je misschien net een vertrouwensband wil opbouwen. Of een maatpak geeft je uitstraling net extra autoriteit en expertise, wat in andere situaties een pluspunt is.

Kies de gulden middenweg en combineer naar hartenlust

Kan zowel een corporate als casual stijl je bekoren? Durf dan gerust te combineren. In veel werksituaties is dat tegenwoordig perfect mogelijk. Mix een jeans met een hemd en blazer, draag sneakers onder je geklede broek…

Omdat wij zelf geloven in een mix van stijlen, vind je in onze Suitify winkels zowel maatpakken als casual kleding, op maat afgewerkt. Kortom: alles om jouw ideale werk outfits samen te stellen.

Terug naar blog